loader
Mobilappos időutazás indul Szentendrén

Mobilappos időutazás indul Szentendrén

Szentendre, a Dunakanyar kapujában fekvő legszebb mediterrán hangulatú városka történelme az ókorig nyúlik vissza. A sokat látott település területén megfordultak római császárok, magyar királyok. Az évszázadok alatt voltak virágzó kereskedővárosként eltöltött évek, de volt olyan is, hogy területe szinte teljesen elnéptelenedett. Túlélt árvizet, tűzvészt, filoxéra járványt, és a mai napig pezseg az élet a hangulatos utcácskákon. Rendeznek itt számos előadást, koncertet, fesztivált, és forgatnak filmeket. Egy dolgot azonban a belváros legöregebb házai sem láttak még: Idén augusztusban, a történelem során először, dimenziókapu nyílik a város területén.

Szentendrén játszódik ugyanis a Mistoryverzum folytatásos kalandjáték sorozat legújabb része, melyet a Mistory nevű városi játék applikációt fejlesztő csapat idén áprilisban indított el.

A magyar fejlesztésű alkalmazás már indulásakor sikeres fogadtatásra lelt, 2015-ben elnyerte a Microsoft által rendezett Imagine Cup nemzetközi verseny közönségdíját Amerikában.

Az alkalmazásban számos történet érhető el, melyek segítségével a játékosok izgalmas kalandok során barangolhatják be a várost.

A legújabb, ötödik epizód Szentendre gyönyörű belvárosában játszódik. A vállalkozó kedvű Kalandorok izgalmas időutazás során járhatják be a várost, és ismerhetik meg Szentendre történetét az ókortól egészen napjainkig.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok