loader
Megfestett házak – klasszikus és új képek kiállítás

Megfestett házak – klasszikus és új képek kiállítás

A Ferenczy Múzeumi Centrum szervezésében a Szentendre felett az ég – Megfestett házak – klasszikus és új képek című kiállítás megnyitójára kerül sor 2017. július 13-án, csütörtökön 18 órakor a a Szentendrei Képtárban.

Hegykoszorú övezte, zegzugos, dombokra kúszó házsorok, kanyargó olaszos utcák, belső magaslatokra kapaszkodó házak, régi templomok jellemzik Szentendre városát: érthető, hogy ez a képi világ számos művészt megfogott. Noha az egymást követő festőgenerációk eltérő intenzitással, más-más képi alkotásmóddal ábrázolták, de mindig is a város jellegzetes látványa volt a Szentendrén működő festészet fő tárgya és inspirálója. A kiállítás alapja az itt alkotó művészek egyik hagyományos témája: a város- és utcaképek, a háztetők motívumvilága. A statikus utcaképeken jól ismert épületek, sziluettek köszönnek vissza, modellt állva a kompozíciók rendszerében. A szentendrei tetők a város jelképeivé, iránytűivé váltak, összefűzve a klasszikus modern hagyományt és a kortárs törekvéseket.

Az itt látható klasszikus és új művek – a Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményének részei – ebből adnak reprezentatív válogatást.

A kiállítás 2017. augusztus 27-ig tekinthető meg, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok

a