loader
Gyereknap - Családi foglalkozás a szentendrei MANK Galériában

Gyereknap - Családi foglalkozás a szentendrei MANK Galériában

A geometria szépsége című kiállítás képei alapján közös városépítésre invitálják a szervezők a családokat vasárnap a szentendrei MANK Galériába.

A foglalkozás keretében Vass László magyar és nemzetközi gyűjteménye, A geometria szépsége című kiállítás képei alapján alkotnak együtt a gyerekek és szüleik a múzeumpedagógusokkal.
A résztvevők megfigyelik a kiállításban leggyakrabban előforduló színeket, anyagokat, formákat, megbeszélik ezek kultúrtörténeti gyökereit, az alkotók viszonyát a természeti formákhoz, a rendhez, a ritmushoz, a nonfiguratív, elképzelt világhoz.
Ezt követően, a tapasztalatok alapján, színes dobozok, hengerek felhasználásával mindenki felépítheti saját "városát".
A geometria szépsége című kiállítás május 25-től június 7-ig látogatható a MANK Galériában, a Szentendrei Régi Művésztelepen. Vass László gyűjteménye zömmel a konstruktív, geometrikus absztrakt, minimalista, konceptuális művekre koncentrál. A kiállításon Günther Uecker, Sean Scully, Bridget Riley munkái mellett Barcsay Jenő papírmunkáival vagy Haraszty István szobraival is találkozhat a közönség.
A tájékoztató szerint a gyereknapi programra a jelentkezés regisztrációhoz kötött, amit az erzsebet.takacs@alkotomuveszet.hucímen tehetnek meg az érdeklődők.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok