loader
A szentendrei Ferences Természetjáró Klub is a pályázat nyertesei között

A szentendrei Ferences Természetjáró Klub is a pályázat nyertesei között

150 nyugdíjas és egyházi közösség, tantestületek, valamint családszervezetek több mint 6000 tagja kirándulhat Kárpátaljára az év hátralévő időszakában a Rákóczi Szövetség és a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos együttműködésének köszönhetően.

A Rákóczi Szövetség együttműködésben Grezsa István Kárpátaljáért felelős kormánybiztossal az idei évben is meghirdette a Kárpátaljai Utazási Programot, magyarországi nyugdíjas és egyházi közösség, tantestületek és családszervezetek részére annak érdekében, hogy a kárpátaljai régió idegenforgalmát fellendítsék és a magyar-magyar kapcsolatokat erősítsék.

A program 150 sikerrel pályázó csoport utazását támogatja 200 ezer forint utazási költségátvállalással.

A Kárpátaljai Utazási Programot 2016 tavaszán hirdette meg első alkalommal a Rákóczi Szövetség, ami sikertörténetté vált, hiszen az elmúlt két évben több mint kétszáz utazó csoport mintegy 10 ezer tagja jutott el Magyarországról Kárpátaljára, ami nagyban hozzájárult a nehéz helyzetbe jutott régió idegenforgalmának fellendítéséhez.

A Kárpátaljára utazó csoportok átlagosan két éjszakát töltenek el a régió panzióinak és falusi turizmusainak szállásain, több tízmillió forinttal támogatva a nehéz gazdasági helyzetbe került helyi emberek megélhetését.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok