loader
Újra biztonságos a Dera-patak kishídja

Újra biztonságos a Dera-patak kishídja

Október végén megtörtént a Pannóniatelepet az Intersparral összekötő gyalogos kishíd műszaki átadása. A Wolf Gedeon utca végén lévő híd felújítása az önkormányzat, az Interspar és egy helyi vállalkozó összefogásával valósulhatott meg.

Az állomás melletti Spar leégése után felmerült, hogy a rendkívüli helyzetre reagálva a környékbeli vásárlókat különbusz-járat szállítsa a város szélén fekvő Interspar-áruházba. Az egyeztetések során szóba került az áruház gyalogos megközelítése is, a pannóniatelepi Wolf Gedeon utca felől. A Városi Szolgáltató éves műszaki ellenőrzésekor azonban világossá vált, hogy a Dera-patakon átvezető fahíd használhatatlanná, balesetveszélyessé vált – ezt előzetesen lakossági bejelentések is megerősítették, ezért a hidat lezárták.

A híd felújítására és világításának kialakítására az áruházlánc vezetősége 1,9 millió forintos anyagi segítséget ajánlott fel. A kivitelezés egy szentendrei vállalkozó – a városban elismerően „hídmesternek” is nevezett – Mészáros János Pál érdeme.

A híd világításának kiépítésére öt vállalkozótól kért ajánlatot az önkormányzat. A körzet képviselője, Magyar Judit közbenjárásával felújított átkelő ünnepélyes átadására a kishíd napelemes led-világításának elkészülte után kerül sor.

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok