loader
Támogatja az óbudai önkormányzat a szentendrei HÉV új nyomvonalát

Támogatja az óbudai önkormányzat a szentendrei HÉV új nyomvonalát

Támogatja Óbuda képviselőtestülete, hogy föld alá vigyék a szentendrei HÉV-et, és részben módosítsák nyomvonalát. - írja az infostart.hu

A III. kerületi képviselőtestület elfogadta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) erre vonatkozó javaslatát, arról döntöttek, hogy azt a továbbiakban a testület saját javaslataként jegyzik.

Az elképzelés szerint a HÉV Békásmegyer állomás után Csillaghegy felé lesüllyesztik a HÉV pályát, ugyanakkor annak nyomvonalát is módosítják, a „régi” Szentendrei út vonala helyett a 11-es főút bevezetője, vagyis a Bat­thyány utca–Rákóczi utca mentén, az alatt haladnának a szerelvények egészen Rómaifürdő megállóhelyig. Ez a jelenlegi ötből 4 szintbeli vasúti átjáró kiváltását teszi lehetővé.

A képviselő-testület felkérte a polgármestert, hogy forduljon a kormányhoz annak érdekében, hogy a H5-hév fejlesztésével kapcsolatos, hamarosan kiírásra kerülő megvalósíthatósági tanulmányok, engedélyes és kiviteli tervek a kerület javaslatának figyelembevételével készüljenek el.

A beruházás költségét 10-15 milliárd forintra becsüli a szervezet elnöke, Dorner Lajos.

Forrás: infostart.hu

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok