loader
Róka a Püspökmajori Lakótelepen

Róka a Püspökmajori Lakótelepen

Róka sétált a Püspökmajori lakótelepen, a Hamvas Béla utcában pénteken reggel. A házak tövében a járdán siető állatot a környéken lakó, Falaki Szabolcs vette kamerára telefonjával. Nem ez az első eset, hogy a szentendrei lakótelepeken vadállatokat észlelnek az ott élők. 

Tyúkkal a szájában ment át a házak között a kistestű róka a Hamvas Béla utcában. Szabolcs szerint a villasori családi házak felől érkezhetett a vadállat, ott ejthette el zsákmányát. Korábban már beszámoltunk hasonló esetről.  Tavaly októberben a szentendrei polgárőrség rókaveszélyre hívta fel a figyelmet, amikor az Alsó Pomázi úton egy kutyát sétáltató nőre támadott a vadállat.

Rá pár napra a Kőzúzó utcában pedig egy békésen legelő vaddisznóra lettek figyelmesek a helyiek.

A Falaki Szabolcs által megosztott videó alatt többen kommentelték, hogy valóban nem kivételes az eset, ők is tapasztaltak már hasonlót.

A vadállatok általában a kora reggeli, vagy a kora esti órákban merészkednek lakott területre. A Hamvas Béla utcában egy bölcsőde is található. Az intézmény előtt várakozó apuka kamerán kívül a TV Szentendrének elmondta, hogy ő is látott már korábban rókát egy közeli játszótéren, amint éppen egy macskával játszott a vadállat.

„A rókák rendkívül okosak, és nagyon könnyen felmérik azt, hogy lakott területen, az emberek közelében viszonylag könnyen táplálékhoz jutnak” – ezt nyilatkozta stábunknak Dr. Pallós László, országos állatvédelmi felügyelő az október 17-i Szentendre Ma adásában.

Korábban a TV Szentendre által megkérdezett állatorvos azt mondta: „egészséges róka nem támad sem emberre, sem kutyára, de a veszettség veszélye sosem zárható ki teljesen.”

Erről készített riportunkat megnézheti itt.

 

 

 

 

(Kép forrása: Falaki Szabolcs által készített videó)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok