loader
Pormentesítés a Tábor utcában

Pormentesítés a Tábor utcában

A Tábor utcában  2019. szeptember 12-én, csütörtökön kerül sor a korábban technikai okokból elmaradt pormentesítésre – az időjárás függvényében. Kérjük a Tábor utcában szokásosan parkoló autótulajdonosokat, hogy ezen a napon hajnaltól délután 4 óráig ne álljanak meg az utcában, mert különben a pormentesítést a szűk hely miatt nem lehet elvégezni.

A nem szilárd burkolatú útfelületekről – a téli és a csapadékos időszakot leszámítva – rengeteg por kerül a környező lakóházakra, kertekre, növényekre. A Tábor utcában az önkormányzat újszerű – már bevált – alkalmazást próbál ki, amellyel a keletkező por mennyisége jelentősen csökkenthető, illetve alacsony forgalmú időszakban megszüntethető.

Az eljárás lényege, hogy a kezelendő felületre juttatott kalcium-klorid oldat beszivárog a talaj felső néhány centiméternyi rétegébe. Mivel az oldat higroszkópikus tulajdonságokkal rendelkezik, kivonja a nedvességet a környező levegőből. Ennek hatására enyhén nedves réteget képez a homok- és agyagszemcsék közé. Mivel ez az oldat kevésbé párolog, mint a víz, a nedves réteg még akkor is az út felületén marad, amikor nagyon száraz az időjárás. A por megkötése egy olyan egyszerű folyamat, amely az utak, építési területek, mezőgazdálkodásra használt földek és nyaralóövezetek tisztább környezetét eredményezi. Biztosítja az infrastruktúra hosszú távú használhatóságát, biztonságosabb körülményeket teremt alacsony összköltségen.

Kérjük a Tábor utcában szokásosan parkoló autótulajdonosokat, hogy 2019. szeptember 12-én, csütörtökön hajnaltól délután 4 óráig ne álljanak meg az utcában, mert különben a pormentesítést a szűk hely miatt nem lehet elvégezni.

A kipermetezés után a permetanyag felszáradása után azonnal használható az útfelület. A pormentesítés folyamata során használt anyagok nem károsítják a gépkocsikat, és az egészségre nem károsak.

forrás: szentendre.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok