loader
Petíció a dömörkapui buszjáratért

Petíció a dömörkapui buszjáratért

A természetjárók, túrázók levélben kérik a Volánbusz Zrt. Vezetőségét, hogy visszaállítsák a korábbi 870-es jelzésű, Szentendre és Dömörkapu között közlekedő buszjáratot.

A rendszeres buszközlekedés megszűnésének előzménye, hogy a Dömörkapun létesített szociális bérlakások rossz állapotuk miatt lakhatatlanná váltak. Az önkormányzat ezért az ott lakókat a tavalyi évben átköltöztette a Püspökmajori lakótelepre és a VSZ Zrt. telephelye mellett lévő szociális otthonokba.

A 870-es járt megszűntetése azonban nehezíti az eljutást erre a turisztikai szempontból fontos kirándulóhelyre. A természetkedvelők ennek okán kérik a Volánbusz Zrt.-t, hogy állítsa vissza a járatot.  Javasolják, hogy a nyári időszámítás ideje alatt szombaton, vasárnap és ünnepnapokon, vagy kizárólag szombaton, esetleg csak vasárnap és ünnepnapokon létesüljön menetrend.

A petíciót több civil szervezet, köztük a Magyar Természetjáró Szövetség, a Lokomotív Turista Egyesület és a „HÓD” Honismereti Túraegylet is aláírta. Továbbá az ügy támogatójaként szerepel a Pilisi Parkerdő Zrt. is.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok