loader
NIF: nem érintette a szentendrei kerékpárút veszélyes szakaszát a cég kivitelezése

NIF: nem érintette a szentendrei kerékpárút veszélyes szakaszát a cég kivitelezése

Nem érintette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által megvalósított beruházás azt a kerékpárútszakaszt, amelynek veszélyességére figyelmeztetett Szentendre Önkormányzata - közölte a beruházó hétfőn az MTI-vel.

A cég azt írta: a szerelőaknák az elkészült új Dera-patak feletti hídtól északra, a több évvel ezelőtt más beruházásban megépített kerékpárútszakaszon vannak.
A társaság emlékeztetett: 2020 nyarán fejezték be a Budapest és Szentendre (a Barát- és a Dera-patak) közötti szakaszokon a kerékpárút és a kerékpáros létesítmények kivitelezését, és nyitották meg azokat a közlekedési hatóság forgalomba helyezésről szóló határozatának birtokában.

Szentendre Önkormányzata a múlt héten figyelmeztetett arra, hogy mindenki vegye komolyan a nemzetközi kerékpárút ottani szakaszának lezárását: a területre senki ne lépjen be - se kerékpárral, se gyalog -, mert balesetveszélyes. Közölték, az augusztus 20-ai hosszú hétvégén két baleset is történt a lezárt részen, a kerékpáros mindkét esetben belecsúszott a munkagödörbe.
Azt írták, a lezárt - a Dera-patak és a Postás strand közötti - szakaszon a Dunamenti Regionális Vízmű (DMRV) helyreállítási munkákat végez. A szennyvízcsatornában keletkezett dugulás miatt a kerékpárutat több helyen fel kellett bontani, mert annak építése során a kivitelező a szerelőaknákat befedte, leaszfaltozta.

A NIF Zrt. közölte: az önkormányzat tájékoztatása tévesen azt a benyomást keltette, mintha a társaság beruházásának része lett volna a vízmű szerelőaknáinak rendeltetésszerű kialakítása.

Forrás: mti

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok