loader
Napi egy órát is spórolhat, ha ezentúl hajóval jár

Napi egy órát is spórolhat, ha ezentúl hajóval jár

Gyorshajókat vásárolna és állítana üzembe a Mahart PassNave Kft. a Dunakanyar és Budapest között – a tervek szerint a járatok felvennék a versenyt a jelenleg üzemelő autóbuszokkal.

A 2013-ban államivá vált a Mahart PassNave Kft. sikerrel teljesítette első ötéves tervét, mára mindössze a Dunakanyarban járatott gyorshajók ötlete maradt ki a megvalósítási körből – mondta el Spányik Gábor ügyvezető a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.

Ahol a MÁV vagy a Volán már üzemeltet járatot, ott a Mahartnak nem igazán fűződik érdeke ahhoz, hogy szintén beálljon a sorba, így az előzetes tervek szerint az Esztergom és Budapest között ingázók számára a hajózás nem jelentene utazási alternatívát – mint azt Spányik elmondta, nem látják értelmét a párhuzamosságoknak.

A gyorsjáratokat ennek értelmében olyan területeken kívánják majd üzemeltetni, amelyeken előnyt jelenthet, ha egy jármű kvázi kötött pályás eszközként, mégis forgalomtól mentesen közlekedik (lásd a Visegrádi térséget, illetve a szentendrei szigetet). Míg a korábban busszal megtett út menetideje úgy 80-100 percre rúgott, addig hajóval mindez egy óra alá is leküzdhető.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok