loader
Megválasztották a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár igazgatóját

Megválasztották a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár igazgatóját

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár igazgatói álláshelyére kiírt felhívásra két érvényes pályázat érkezett. Dr. Mikulás Gábor és Dr. Tóth Máté nyújtott be pályázatot. - áll a Képiselő-testületi ülésre benyújtott előterjesztében.

Az intézményvezetői pályázati kiírás a szentendre.hu weboldalon, a Szentendre és Vidéke újságban, valamint a Belügyminisztérium weboldalán jelent meg.

A Kjt. 20/A. § (6) bekezdése szerint magasabb vezetői beosztásra kiírt pályázat esetén a pályázót a pályázati határidő lejártát követő huszonegy napon belül a kinevezési, megbízási jogkör gyakorlója által létrehozott legalább háromtagú, a betöltendő munkakör feladatait érintően szakértelemmel rendelkező bizottság hallgatja meg.

Szentendre Város Önkormányzat Polgármestere a 77/2020. (VI.10.) Kt. sz. határozatával létrehozott véleményező bizottság tagjai:

1) Lang András a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke,

2) Szegedi István képviselő,

3) Kiss Gábor a Magyar Könyvtárosok Egyesülete alelnöke,

4) Báldi Judit a Közalkalmazotti Tanács vezetője,

5) Fekete János nyugalmazott vezető főtanácsos.

A véleményező bizottság 2020. augusztus 17-én tartotta meg ülését, melyen a pályázókat meghallgatta. Három bizottsági tag tudott részt venni az ülésen, akik egyhangúlag Dr. Tóth Máté megbízását támogatták a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár könyvtárigazgatói posztjára.

A Pest Megyei Könyvtár Közalkalmazotti Tanácsa is véleményezte a pályázatokat, és a könyvtár dolgozóinak 93,3 %-a Dr. Tóth Máté megbízását támogatta. - áll az előterjesztében

Dr. Tóth Mátét 2020. november 1-től 2025. október 31. napjáig terjedő időszakra nevezték ki a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár könyvtár igazgatójává.

Forrás: szentendre.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok