loader
Megépül az M0 nyugati szektora

Megépül az M0 nyugati szektora

A Budapestet körülölelő M0 autóút régóta hiányzó nyugati szakasza lényegében megépül, de nem a budai hegyekben, hanem egy kicsit távolabb, a Bicskétől Esztergomig vezető M100-as gyorsforgalmi útként – derül ki egy hétfői kormányzati bejelentésből. Az M100-as megépülése után az M0 körgyűrűnek már csak az északi szelete fog hiányozni, ami egy másfél évvel ezelőtti, a maival összhangban lévő kormánydöntés alapján az M10-es gyorsforgalmi út lenne, ami Esztergomot kötné össze Budával. - írja a portfolio.hu

Hétfőn Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára azt jelentette be saját Facebook-oldalán, hogy "Régi és jogos igényük teljesül az Esztergomban és térségében élőknek: Megépül az M100 gyorsforgalmi út! Idén a kiviteli tervek elfogadása és a közbeszerzés után kerülhet sor a szerződéskötésre és a munkaterület átadására, így a jövő év elején már az alapkövet is letehetjük!"

Az államtitkár a posztban jelezte, hogy a minap egyeztetett Völner Pállal, a térség országgyűlési képviselőjével „a Bicskétől Esztergomig kiépítendő, négysávos útról, illetve az ahhoz tartozó, kesztölci üzemmérnökségi telep megvalósításáról”. Schanda rámutatott, hogy „Esztergom, Dorog és a környező települések vállalkozásai számára óriási előrelépés lesz az új út, hiszen így sokkal gyorsabban szállíthatják az áruikat”. Emlékeztetett rá, hogy „Az itteni cégek – mint például a Suzuki – rengeteg embernek adnak már így is munkát, a jobb közlekedési és fuvarozási infrastruktúrával pedig újabb lehetőségek nyílhatnak előttük, így tovább erősíthetik a térség gazdaságát” - olvasható a portfolio.hu cikkében.

Arra is felhívta a figyelmet az államtitkár a posztban, hogy „Ugyanilyen fontos persze az is, hogy a térségben élő családok így biztonságosabban és gyorsabban juthatnak el az autópályához, vagy akár a fővárosba, az ország különböző pontjairól érkező kirándulni, túrázni vágyók pedig hamarabb eljuthatnak a Pilis és a Gerecse csodálatos helyeire”.

Egy korábbi kormányzati elképzelést felülírva mégsem a budai hegyeken, alagútban és természetvédelmi területen vezetne át az M0 északi és nyugati szektora, hanem kicsit messzebb Budapesttől megépülne az M100-as Bicskétől Esztergomig, illetve az M0 északi körgyűrűjének végétől (budakalászi csomópont) indulna nyugati irányba az M10-es út. Utóbbi majd az akkori térkép (lásd alább) alapján Solymár térségében becsatlakozna az Óbudáról kifelé tartó Bécsi út – 10-es elkerülő útba és együtt észak-nyugati irányba haladva valószínűleg Kesztölc környékén elérné az M100-as gyorsforgalmi utat.

Elképzelhető, hogy lesz majd egy rövidebb útvonal is Pilisvörösvár és Perbál-Tinnye környékén, hogy ne kelljen az autósoknak és kamionosoknak akkorát kerülnie északi irányba, ha a fővárost északról és nyugatról szeretnék elkerülni. Mindez a másfél évvel ezelőtti térképen, az akkori elképzelések szerint így nézett ki:

A fenti térképpel, illetve bejelentéssel teljesen összhang van az M100-asról még 2015 őszén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán megjelent térkép, illetve leirat. Eszerint Bicskétől Esztergomig egy 32 km-es, kétszer két sávos autóút épülne és már akkoriban rendelkezett a projekt a megvalósíthatósági tanulmánnyal.

A hétfői kormányzati bejelentés szerint idén a kiviteli tervek elfogadása és a közbeszerzés után kerülhet sor a szerződéskötésre és a munkaterület átadására, így a jövő év elején már le lehet majd tenni az alapkövet.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok