loader
Konkrétumok a Belváros lezárásáról

Konkrétumok a Belváros lezárásáról

Korlátozzák a vendégforgalmat, az autós közlekedést Szentendre belvárosban a húsvéti ünnepek alatt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nem szentendreiek nem hajthatnak be a város védett és korlátozott forgalmú övezeteibe. A forgalomkorlátozás április 10–14-ig lesz érvényben.

Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatták, hogy a kijárási korlátozás ellenére autós turisták tömegei keresik fel hétvégenként a település belvárosát és a Duna-partot, ezért Fülöp Zsolt polgármester – tekintettel az egészségügyi veszélyhelyzetre – elrendelte Szentendre belvárosának részleges lezárását a húsvéti ünnepek idejére. Az intézkedés összhangban van azzal a kormányzati törekvéssel, amelynek célja megakadályozni – az egyre terjedő járvány idején – Pest megye gócponttá válását, egyúttal illeszkedik abba sorba, amelyet több, a turisták által különösen kedvelt település hozott az elmúlt napokban.

A most meghozott döntés egyszerre szolgálja az itt élők és az ide látogatók védelmét – mondta a polgármester.

Az intézkedés szerint csak a Belvárosban lakók, tartózkodási hellyel, vagy ingatlannal rendelkezők, ill. a védett övezetekbe szóló behajtási hozzájárulás birtokában hajthatnak be gépkocsival erre a területre nagypéntektől a húsvéti ünnepek végéig. A város védett és korlátozott forgalmú övezeteiben ezekben a napokban csak igazoltan fontos szolgáltatás igénybevétele esetén lehetséges a behajtás.

Az ismert kijárási korlátozás, a járványhelyzet súlyosbodása ellenére, még mindig sok látogatója van városnak hétvégeken, ami jelentősen növeli a fertőzés kockázatát. A belvárosi autósforgalom korlátozásától azt reméli a városvezetés, hogy csökkenni fog a városba látogatók mellett a szentendreiek száma a belvárosi köztereken, és a közkedvelt Duna-korzón, és egyéb kirándulóhelyeken. Fülöp Zsolt, a város polgármestere arra kéri mindazokat, akik hétvégi kirándulásként szívesen látogatnak el Szentendrére, hogy ezt most – a helyzet normalizálódásáig – ne tegyék, „Maradjanak otthon”! – ez mindannyiunk érdeke.

Forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok