loader
Kinevezték a szentendrei Altiszti Akadémia új parancsnokát

Kinevezték a szentendrei Altiszti Akadémia új parancsnokát

Kinevezték kedden ünnepélyes keretek között a szentendrei Altiszti Akadémia új parancsnokát augusztus 1-jei hatállyal. Frankó Imre, ezredes a július végén távozó Bozó Tibor, dandártábornokot váltja az Akadémia élén. Az ünnepélyes kinevezés az Akadémia színháztermében volt, ahol Korom Ferenc, vezérezredes köszöntötte az eddig Szentendrén szolgáló parancsnokot. A szentendrei Altiszti Akadémia irányítását a jövőben az eddig parancsnok-helyettesi szolgálatot teljesítő Frankó Imre, ezredes veszi át. Korom Ferenc, vezérezredes szót ejtett ünnepi beszédében az új parancsnokot érintő feladatokról is, továbbá utalt arra, hogy nem volt egyszerű megfelelő alanyt találni a parancsnoki beosztásra. Olyan embert kerestek, aki szakmailag és emberileg is át tudja vállalni a feladatokat, később irányítani tudja a munkát és a beosztottakat is. 

Az Altiszti Akadémia parancsnoki feladatait augusztustól Frankó Imre, ezredes látja el, aki ünnepi beszédében meghatóan és őszintén beszélt a szentendrei katonai élményeiről. A most megtartott ünnepségen Bozó Tibor, dandártábornok augusztus 1e-i hatállyal átadta a szentendrei Altiszti Akadémia parancsnoki jogkörét Frankó Imre , ezredesnek, aki július végig még megbízott parancsnokként, majd augusztustól már az Akadémia teljes irányításáért lesz felelős. Bozó Tibor pedig a Magyar Honvédség Transzformáció Parancsnokságának vezetőjeként látja el a feladatait.

Az ünnepségen a tradíciókhoz híven az átvevő parancsnok háromszor lengette meg a csapatzászlót. A csapatzászló a haza, a nemzet, az eskü és a csapathoz való hűség jelképe.  

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok