loader
Gyűjtés a horvátországi földrengés áldozatainak megsegítésére

Gyűjtés a horvátországi földrengés áldozatainak megsegítésére

Bizonyosan Ön is döbbenten értesül arról, hogy Horvátországban Petrinja és környékén már egy hete mozog a föld. - írja közösségi oldalán Benkovits György, a szentendrei Horvát Nemzetiségi Önkormányzata elnöke. December 29-én a Richter-skála szerinti 6,3-6,4-es félelmetes erejű földrengés sújtotta a térséget, amelyet követően most is utórengés van. Sokan megsérültek és halálos áldozatok is vannak. Házak tucatszám romokban és hajléktalanná lett emberek várják a segítséget. Horvátországot most nagyobb anyagi kár érte mint a jugoszláv háborúban.
Az elnök így fogalmaz: "Szentendre Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata tagjai kötelességének tartja, hogy segítsék, és szervezzék a segítést is. Természetesen mi is utaltunk már, de az Önök segítségét is kérjük."
Adakozzanak a bajbajutottak megsegítésére!
A felhíváshoz szentendrei művészek is csatlakoztak. Eddig Aknay János, Ásztai Csaba, Bálint Ildikó, Bihon Győző, Benkovits Bálint, Benkovits György, ef. Zámbó István, Görög László, Kósa Klára, László Erdész, Lehoczky Krisztina, Lukoviczky Endre, Pistyúr Imréné, Gabi, Sárkics Eszter, Verebély Diana, Vincze Ottó, Zarubay Bence műalkotásukat adják arra az online árverésre, amelyet a közeljövőben tartanak és a Ferenczy Múzeum Centrummal, a Croatica kiadó és média céggel közösen szerveznek és bonyolítanak. Az árverés bevételét az Országos Horvát Önkormányzat segítségével juttatják el az anyaországi rászorulóknak.
Pénzbeli adományát az alábbi számlára utalhatja:
Számlatulajdonos:Országos Horvát Önkormányzat
Számlavezető neve: K&H Bank Zrt.
Számlavezető címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
Számlaszám: 10402427-00032952-00000009
IBAN: HU40 1040 2427 0003 2952 0000 0009
SWIFT: OKHBHUHB
Megjegyzés: horvátországi földrengés
Segítségüket előre is köszönjük!
Benkovits György
Szentendre Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok