loader
Fokozott óvatossággal érdemes most kirándulni

Fokozott óvatossággal érdemes most kirándulni

Az aktuális felhívásai között szerepel a Pilisi Parkerdő Zrt. weboldalán az is, hogy balesetveszélyes lehet most kirándulni.  Dobogókő és a Pilis-tető térségében az elmúlt napok ködös időjárásának köszönhetően nagyobb mennyiségű zúzmara rakódott az erdő fáira. A kisebb ágak, gallyak a megnövekedett terhelés miatt letörhetnek, balesetveszélyes helyzetet okozhatnak.

Emiatt december 20-án, vasárnap kidőlt fához is riasztották a Pomázi Önkéntes Tűzoltóságot. A szervezet közösségi oldalán tette közzé, hogy az erdőben lévő kirándulás baleset-és életveszélyes. A bejegyzésben úgy folytatják: - „kisebb ágak folyamatosan törnek és zuhannak a földre. Kérjük, hogy amíg az időjárás nem hoz enyhülést, ne menjenek Dobogókőre.”

Szentendreiek és budakalásziak, valamint a térség más településein élők kedvelt kirándulóhelye a Dera- szurdok is. A Pilisszentkereszti Erdészet felhívja a kirándulók figyelmét, hogy a Dera-szurdokban lévő gyalogos hidakat balesetveszély miatt részben elbontották, a kék sáv turistaút nem járható. Kirándulni az érintett útszakasz helyett a vele párhuzamos hegygerincen haladó kék háromszög turistaúton lehetséges, amíg a hidakat nem pótolják.

 

 

 

 

 

Forrás: parkerdo.hu; Tűzoltóság- Pomáz – Fire Department facebook

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok