loader
Fém villanyoszlopnak hajtott egy gépkocsi  hétfőn este

Fém villanyoszlopnak hajtott egy gépkocsi hétfőn este

Tegnap összesen 427 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. Az 52 tűzesetet és a 326 műszaki mentést összesen 525 hivatásos, 39 önkormányzati és 1 létesítményi tűzoltóság, valamint 33 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. 

Fém villanyoszlopnak hajtott egy gépkocsi hétfőn este Szentendrén, a Sztaravodai úton. Az ütközés következtében az oszlop megdőlt, a személyautó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. A szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították a roncsot, majd biztosították a helyszínt az elektromos művek kiérkezéséig. A szolgáltató kiszakaszolta a sérült oszlopot, majd gondoskodott a cseréjéről. A munkálatok ideje alatt több mint ezerötszáz háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás.

A szentendrei rendőrök 2017. augusztus 7-én 20 óra 49 perckor igazoltatni akartak egy férfit, aki vezetés közben mobiltelefonját használta és szemmel láthatóan bizonytalanul közlekedett autójával. A férfi a járőrautó fény- és hangjelzésének – miszerint álljon meg ­–, nem tett eleget, a helyszínről továbbhajtott. A rendőrök követni kezdték a járművet.

A járőrök 20 óra 53 perckor – a férfi autója mögött körülbelül 150 méterre haladva – vették észre, hogy a jármű az egyik kereszteződésben a villanyoszlopnak csapódott. A rendőrök azonnal értesítették a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem munkatársait, akik kiérkezéséig a gépjármű vezetőjét elsősegélyben részesítették és a baleset körülményeire tekintettel az autóból kisegítették. Ennek során a férfi ellenállást tanúsított, így vele szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak.

Mivel felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök előállították mintavételre.

Az eset során arra utaló adat nem merült fel, hogy a sofőr az intézkedést megelőzően bármilyen bűncselekményt követett volna el. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok