loader
Emelkednek a parkolási díjak Szentendrén

Emelkednek a parkolási díjak Szentendrén

A parkolás rendjéről és a várakozási díjakról szóló önkormányzati rendeletről is döntött a grémium a múlthét szerdai Képviselő-testületi ülésen. A parkolási díjak emeléséről szóló előterjesztést 9 igen, 4 tartózkodás mellett elfogadta a testület. 

A parkolási rendről szóló előterjesztésben a várakozási díjak emelkedését fogadta el a Képviselő-testület. Az I. és II. zónában a személygépkocsikra és a személygépkocsikkal  egy  kategóriába  eső  járművekre  érvényes 280  Forintos díjat, amely egy órára érvényes, 320 Forintra emelik, a III. zónára vonatkozó jelenleg hatályos 360 Forintos díjat pedig 440 Forintra tervezi megemelni az önkormányzat. Az autóbuszokra és az azokkal egy kategóriába eső járművekre vonatkozó javasolt várakozási díj 1920 Forint lesz egy órára a jelenleg hatályos 1360 Forint helyett. 15 percre 480 forintot kell fizetni az autóbuszvezetőknek.

A magasabb várakozási díjakból az önkormányzatnak bevétele származik. A rendszer átállítása az önkormányzatnak megközelítőleg 200 000 Ft kiadást jelent. A parkolási díjak emelkedéséről szóló előterjesztést a Képviselő-testület elfogadta. A korlátozó jogszabály kihirdetése, ebben az esetben a július 15-i rendkívüli testületi ülés és a parkolási díj emelkedésének hatálybalépése között  legalább  30 napnak kell eltelnie.

 

 

 

Forrás:előterjesztés

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok