loader
Élményműhely – Kreatív iskolanap a Rákóczi iskolában

Élményműhely – Kreatív iskolanap a Rákóczi iskolában

Művészet, matematika, játék és innováció címmel tartott a Rákóczi iskolánban kreatív foglalkozást Szabó Ildikó, az Élményműhely Nemzetközi Matematikai- Művészeti Mozgalom pedagógiai vezetője, aki matematika-fizika szakos tanár. A foglalkozáson több mint száz diák vett részt negyedikesektől kezdve a gimnázium 11. évfolyamáig.

A diákok egy óriásfraktált, egy kétméteres Sierpinski tetraédert készítettek el együtt két óra alatt – ezáltal megértve, megtapasztalva, hogy mi is az a fraktál, hogyan épül fel, mik a jellemzői. Először kettesével rakták össze az óriásfraktál legkisebb egységeit, majd összekapcsolva a részeket egyre nőtt és egyre bonyolultabbá vált az alakzat – így látták, hogy az egyszerű gúlából hogyan lesz egy óriásfraktál.

Ezután még kettesével összeraktak gyorsan egy-egy focilabdát is (csak a játék kedvéért), amivel focizni, kosarazni is tudtak egy keveset...
Az izgalmas feladat több mint száz diákot mozgatott meg, és sokak érdeklődését fordította a matematika és fizika eme látványos, egyszerűségében és bonyolultságában lenyűgöző világa felé.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok