loader
Az oltás nem, de a maszkviselés kötelező hétfőtől a városi intézményekben

Az oltás nem, de a maszkviselés kötelező hétfőtől a városi intézményekben

Egy múlt heti kormányrendelet szerint a munkáltató az állami szférában fizetés nélküli szabadságra küldheti azt a dolgozót, aki nem oltatja be magát. A rendelet kitért arra is, hogy a korlátozó intézkedés bevezetéséről az önkormányzati cégeknél a polgármester dönthet. A hét eleji egyeztetés adatainak összesítése szerint Szentendrén a városi cégek, önkormányzati fenntartású intézmények dolgozóinak átoltottsága az országos átlag feletti. Tekintettel erre, és arra, hogy a közszolgáltatások folyamatos ellátását továbbra is biztosítsa a város, az említett munkahelyeken nem rendeli el a kötelező oltást Fülöp Zsolt, a város polgármestere. A maszkviselés ugyanakkor a városi intézmények zárt tereiben 2021. november 8-án, hétfőtől újra kötelező lesz.

A járvány terjedését akadályozó, egyéb óvintézkedéseket minden intézményvezető az egyedi sajátosságokat mérlegelve vezethet be. A Gondozási Központ és a gyermekintézmények már szigorították a járványügyi szabályokat.  

Hétfőtől, november 8-tól a Polgármesteri Hivatalban az irodák munkatársai csak előzetes időpontfoglalással fogadnak ügyfeleket. Az ügyfélfogadási térben maszkot kell viselni mind az ügyfeleknek, mind pedig a köztisztviselőknek.

November 8-tól a Helyi Operatív Törzs (HOPT) ismét kéthetente ülésezik. A HOPT döntéseiről és a járvány terjedésével, megelőzésével kapcsolatos aktuális információkról a város honlapján és hírlevelében folyamatosan tájékoztatjuk az olvasókat.

A városvezetés a Magyar Tudományos Akadémia október eleji felhívásával egyetértve, mindenkinek ajánlja az oltás felvételét, és a megfertőződés kockázatát jelentősen csökkentő maszkviselést.

Forrás:szentendre.hu

Fotó: benefitspro.com

 

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok