loader
Az állomás környékének egységes fejlesztése a cél – várják a lakosság véleményét!

Az állomás környékének egységes fejlesztése a cél – várják a lakosság véleményét!

Milyen legyen a HÉV-végállomás és a VOLÁN-buszpályaudvar szomszédságában, a leégett Spar környékén kialakítható kereskedelmi és szolgáltató központ Szentendrén? A kérdéshez kapcsolódó kérdőívet nyomtatott és internetes formában is eljuttatja a városvezetés az itt élőkhöz. 

A Dunakanyar körúti SPAR-áruház 2021. április 7-én este pár óra alatt a lángok martalékává vált. A megdöbbentő erejű tűzeset el nem hanyagolható ellátási zavart eredményezett: az alapvető élelmiszerek és sok egyéb hasznos áru beszerzésének lehetőségét nem csak a helyiek, de a térségbe tovább utazók is hiányolják. A belvárosban és az állomás melletti Rózsakert lakótelepen élők, különösen az idősebb korosztály tagjai számára segítséget jelent, hogy a szentendrei Ford Közép- és Kelet Európai Értékesítő Kft. felajánlásának köszönhetően május végétől hetente többször ingyenes kisbusszal járhatnak bevásárolni, de ez végleges megoldásnak természetesen nem tekinthető.

A rendkívüli helyzet lehetőséget kínál a városnak ezen a központi jelentőségű területén a kereskedelmi, szolgáltatási, egészségügyi és egyéb közszolgáltatási funkciók régóta időszerű fejlesztésére. Ez nemcsak a 29 ezer szentendrei polgár, hanem a szentendrei járás 80 ezer lakosának és az idelátogató turistáknak az érdekét is szolgálná. Az önkormányzat ezért a területnek a HÉV- és VOLÁN-állomások korszerűsítésével összehangolt, egységes fejlesztését szorgalmazza.

 

A beruházás előkészítésével az önkormányzati hivatalon belül külön munkacsoport foglalkozik; a beruházó kiválasztását szolgáló pályázat részleteiről a képviselő-testület dönt. A témával kapcsolatos aktualitásokról kiemelten tájékoztatják a szentendreieket és a város vonzáskörzetében élőket. Észrevételeikre számítanak!

December 15-ig várjuk a véleményeket, javaslatokat!

Az igényfelmérő kérdőív segítségével a szentendrei lakosok és a térségben élők szempontjait szeretnénk megismerni annak érdekében, hogy a megújuló városrész kialakítása mindannyiunk megelégedésére szolgáljon. A 2021. december 15-ig beérkezett elektronikus és papír alapon kitöltött kérdőíveket összesítjük, az eredményt publikáljuk a város hivatalos honlapján, heti hírlevelében és a Szentendre és Vidéke lapban. A lakosság véleményét figyelembe veszikk a fejlesztési folyamat során. A kérdőív 17 kérdésből áll, figyelmes kitöltése mintegy 10 percet vesz igénybe. A kérdőívet az alábbi linken tölthetik ki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZ5X_2QADoAnvpHXmozuJocku0lSibl42bjrhaWB5k6gb15Q/viewform

Aki a Szentendre és Vidéke 2021. december 17-én megjelent számában nyomtatott formában közzétett kérdőívet töltötte ki, a kérdőívet leadhatja a városrészi költségvetés megvalósítása során bevált alábbi gyűjtőhelyeken:

 • Városháza, Városház tér 1.
 • Üveges Műhely, Telep utca 14.
 • Sarki Csemege & Falatozó, Vasúti villasor 45.
 • Zeke pékség, Hamvas Béla u. 2
 • Panificio il Basilico, János u. 2.
 • CBA Élelmiszerbolt, Füzespark, Nyár u. 2.
 • Príma Pék, Sztaravodai út 3.
 • Falatka Cukrászda, Szentlászlói út 118.
 • Izbég ABC, Szentlászlói út 99.
 • Pásztor Mini ABC, Pásztor utca Kút utca sarok
 • Pismány kézműves pékség, Barackos út 39.
 • Friss ABC, Berkenye u. 1.

Forrás: szentendre.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok