loader
Átmenetileg tilos fürödni a Postás Strandon

Átmenetileg tilos fürödni a Postás Strandon

Átmenetileg tilos fürödni a Postás strandon, mivel a szentendre.hu írása szerint a hétvégi esőzések miatt szennyvíz került a Dunába. Ezt a DMRV Zrt. jelezte az önkormányzatnak.

Hétfői adásunkban adtunk hírt arról, hogy már a hétvégén is sokan élvezték a jó időt a szentendrei Postás strandon, most mégis újra szünetel a belépés a nyílt vízi fürdőhelyre. A közel 100 millió forintból felújított strandot már tavaly nyáron is be kellett zárni hasonló okok miatt.

A DMRV Zrt. munkatársai megkeresésünkre írásban reagáltak, miszerint a július 11-én, szombaton este 20 óra 50 és 22 óra 50 perc között a Szentendre belvárosát is érintő nagy mennyiségű csapadék miatt a Kert utcai átemelő a szennyvízzel kevert csapadékvizet üzemszerűen a Dunába emelte át, megvédve ezzel Szentendre belvárosának utcáit az elöntéstől.

A riasztást a Zrt. diszpécserszolgálata észlelte, és 20 óra 55 perckor tekintettel a Postás Strand közelségére a helyi önkormányzat illetékesét a korábbi megállapodásra való tekintettel telefonon értesítette. Az eső megszűnése után, mivel csökkent a vízszint a csatornában, már este 11 órától nem folyt szennyvíz a Dunába. – írta a DMRV szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A szentendre.hu írása szerint, a vízmintavételt megrendelték, a negatív vízminta igazolása után újra szabad lesz strandolni a Postáson.

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu; DMRV Zrt.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok