loader
Adj vért! – nyári véradókampány

Adj vért! – nyári véradókampány

Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! – elnevezéssel indított véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az augusztus végéig tartó akció célja az, hogy a véradók megbecsülésével a nyaralások idején is ébren tartsák a véradói aktivitást.

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik. Vérre azonban a nyári hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez.

Mindenki, aki nyár végéig vért ad és regisztrálja az ott kapott egyedi kódot a www.veradas.hu/nyar oldalon, a segítségnyújtás nagyszerű érzése mellett megnyerheti az értékes heti és havi nyeremények egyikét, valamint az IBUSZ jóvoltából egy egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazás is gazdára talál. 

A véradók megbecsülése és a véradás ügyének támogatása mellett olyan neves márkák köteleződtek el, mint az IBUSZ, a Hotel Bonvino Badacsony, a Laposa Birtok, a Bortársaság, a Budapest Park, a Szekszárdi Borvidék, a Bodri Pincészet, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum és az MVM Atomerőmű. A támogatók közül többen új véradóhelyszínként is részt vesznek kampányban és véradást szerveznek saját dolgozóik és vásárlóik vagy vendégeik körében. 

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat azt reméli, hogy a kampánnyal sok új véradót tudnak majd mozgósítani, és a támogatók által felajánlott minőségi borválogatásokkal, borkóstolókkal, koncert- és múzeumbelépőkkel, belföldi utazásokkal és a főnyereményként biztosított külföldi nyaralással a véradók is feltöltődhetnek majd. 

A Vöröskeresztnek és a Vérellátónak naponta 1600-1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy rendelkezésre álljon a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség. A két szervezet ezért arra kér mindenkit, hogy aki betöltötte a 18. életévét és egészségesnek érzi magát, vegyen részt az országban szervezett véradások valamelyikén és buzdítsa véradásra ismerőseit, barátait is. Augusztus végéig több mint ezer véradást szerveznek országszerte, többet a Balaton környékén és a fesztiválokon is.

2017. augusztus 28. 10:00 - 18:00 - Pest Megyei könyvtár - 2000 Szentendre Pátriarka utca 7.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok