loader
A gyermekétkeztetés térítési  díja 15%-kal emelkedik

A gyermekétkeztetés térítési díja 15%-kal emelkedik

A nyersanyag árak emelkedése miatt  a  szülők  által  fizetendő  gyermekétkeztetés  térítési  díja 15%-kal emelkedik. Ezt szavazta meg a Képviselő-testület a július 15-i ülésen. 

Ezt követően a térítési díjak rendelet módosításáról is határozott a testület, vagyis a szociális és gyermekjóléti ellátásokról, valamint a fizetendő térítési díjakról. Szentendre polgármestere úgy fogalmazott: „természetesen itt is emelni kell".

A Városi Szolgáltató NZrt. lebonyolította az élelmezési nyersanyag beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárást, az eljárást lezáró döntést a Képviselő-testület 2020. június 30-án hozta meg. Az adatok alapján a már a járványhelyzet előtt is prognosztizált áremelkedés érvényesült. A Szolgáltató ennek figyelembevételével tett javaslatot az új szolgáltatási díjakra. Továbbá a szolgáltatási szerződést módosítani szükséges azért is, mert az új adójogszabályok alapján az Önkormányzat helyett számlát kiállító Szolgáltatónak adatszolgáltatási kötelezettsége is fennáll az adóhatóságfelé, ezt azonban a szerződés jelenleg nem tartalmazza.

A nyersanyagérték emelése következtében a szülők által fizetendő gyermekétkeztetés térítési díjat is emelik. A jelenleg hatályos térítési díjat a 7/2013. (IV. 18.) önkormányzati rendelet állapította meg, eszerint a térítési díj 2013. május elseje óta nem módosult.

 

A módosítások 2020. szeptember elsején lépnek életbe.

 

 

 

Forrás: előterjesztés

A kép illusztrációt tartalmaz! 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok