loader
409 rendbeli elkövetett csalás vétségi miatt emeltek vádat egy szentendrei nő ellen

409 rendbeli elkövetett csalás vétségi miatt emeltek vádat egy szentendrei nő ellen

Szentendrei nő ellen emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, amiért családtagjaival több mint négyszáz embert  csapott be a második világháborús kárpótlás valótlan igéretével.

 Bóna Gyula ismertette: a vádlott néhai apósa 2017 szeptemberétől hirdette az interneten, hogy több százezer, esetenként millió forint összegű hozzátartozói kárpótlást fog biztosítani az 1944 előtt született, a második világháborúban részt vett, elhunyt vagy hadifogságba esett hozzátartozó után. Ehhez 1500-3000 forintos "adminisztrációs költséget" kért, és több fiktív roma párt, illetve egyesület logójával ellátott formanyomtatványokat készített.
    A vádlott azóta elhunyt apósa - akit az ügyben korábban gyanúsítottként hallgattak ki - a jelentkezők toborzását az ország egészére kiterjesztette.
    2017 szeptember végére több százan fordultak meg a család szentendrei lakásán. 2017 szeptember végétől 375-en fizettek be 1500 és 12 ezer forint közötti "regisztrációs díjat". A pénzt a vádlott és családja saját céljaira elköltötte.
    Az ügyészség 409 rendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a büntetlen előéletű nő ellen. Vele szemben felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt, meg kell továbbá fizetnie a sértettek által kért kártérítést, és további több mint 900 ezer forint vagyonelkobzásra is számíthat – tette közzé az MTI.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok