loader
Tűz keletkezett Kisorosziban

Tűz keletkezett Kisorosziban

Kisebb tűz keletkezett pénteken este Kisorosziban, a Széchenyi úton. A tűz miatt a lakás füsttel telítődött. A ház tetőterében két felnőtt és két gyermek tartózkodott, akik a füst miatt a lakást elhagyni nem tudták. Az elsőnek kiérkező szentendrei önkéntes tűzoltó a négy embert a házból kikísérte, majd biztosította a helyszín. A tüzet a szentendrei, leányfalui önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók oltották el, majd szellőztették és vizsgálták át az ingatlant.

 

 

 

Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület bajtársa, Kapitány Norbert elsőként érkezett a helyszínre és esküjéhez hűen azonnal cselekedett és megkezdte az életmentést.

 

Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület március 27-én, pénteken a késő esti órákban a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletétől kapta riasztást, mely szerint Kisorosziban egy háromszintes családi házban tűz keletkezett és a lakók nem tudják a füst miatt elhagyni az ingatlant. Kiemelt esetként a katasztrófavédelem szentendrei hivatásos tűzoltó egységei azonnal elindultak a helyszínre és ezzel párhuzamosan egyesületünk is reagált az eseményre, így Szentendréről a hivatásos egységek után indultunk mi is. Tagtársunk a káresettől nem messze lakik, így elsőként érkezett ki a helyszínre, ahol egy gyors felderítést követően behatolt az épületbe és az emeletről kimenekítette a bajbajutottakat. Gyors és hatékony akciójának köszönhetően nem lett nagyobb baj és két felnőtt és két kiskorú életét mentette meg. Nem sokkal az életmentést követően a tűzoltás is meg tudtuk kezdeni, de szerencsére a Szentendrei Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szakemberei, valamint a Leányfalu Önkéntes Tűzoltóság tagjai is hamar kiérkeztek a helyszínre és a még parázsló részeket véglegesen eloltották.

"Bajtársunk hősies magatartásának, gyors helyzetfelismerésének és bátorságának köszönhetően nem történt tragédia és az anyagi kár is csekély maradt! Szívből GRATULÁLUNK Norbi!" - tette közzé Szentendre ÖTE 

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok