loader
Testületi beszámoló a hétfői balesetről

Testületi beszámoló a hétfői balesetről

Hétfőn délután a 11-es úton történt baleset, a Bükkösparti buszmegállónál. A polgármester egyeztetett a rendőrkapitánnyal, amivel kapcsolatban az alábbi információk derültek ki:

A baleset okozója ittas volt. A karambolban többen szenvedtek komoly személyi sérülést, ezért volt szükség az alapos helyszínelésre.  A forgalom helyreállításában 9 rendőr vett részt. Jogszabályilag akkor köteles a rendőrség terelőútra irányítani a forgalmat, ha teljesen le kell zárni az utat. Hétfői balestnél, a 11-esenerre nem volt szükség, így a rendőrség törvényesen járt el.

Az alpolgármester közben a szentendrei rendészet vezetőjével egyeztetett, aki a következő információkat közölte.

A baleset idején 4 fő rendész segítette a rendőrség munkáját. Az ütközést követően a 4 sávot 1 sávra szűkítették, 15 perc múlva 2 sávosra majd 20 percre rá már 3 sávon mehetett a közlekedés. A rendészet csak helyi rendeletek betartásával intézkedhet. A baleset idején összesen kettő darab bírságolás történt a Korzón, tehát nem volt a Duna-korzón tömeges büntetés.

Vis Maior esetén, merre haladhat a forgalom, készítik a terelési protokollt. Egy balesetnél, a közlekedés rendjének megváltoztatása számos forgalomtechnikai kérdést és forgalomterelési feladatot vet fel, ezért a polgármester kérésére, a Rendőrség, a Rendészet együttműködésével vizsgálja egy, a Duna korzóra történő vis maior terelési protokoll lehetőségét. Ennek eredményéről később adnak tájékoztatást.

 

 

Forrás: szentendre blogol facebook csoport

Kép forrás: szevi.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok