loader
Megölték és elásták hitelezőjüket Szentendrén

Megölték és elásták hitelezőjüket Szentendrén

Vádat emeltek három férfi ellen, akik egy tízmillió forintos adósság miatt megölték és Szentendrén elásták hitelezőjüket - tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben kedden.

A vád szerint a másodrendű vádlott tízmillió forintot kért kölcsön 2018-ban ismerősétől egy befektetéshez, melynek megvalósításába két társát is bevonta, így mindhárman a későbbi sértett adósai lettek. A hitelező többször próbálta visszaszerezni pénzét, a kölcsönt felvevő azonban csak hitegette, majd elhatározta, hogy két társával megöli a hitelezőt, hogy így szabaduljon meg az adósságtól. A gyilkosság megtervezését és végrehajtását az elsőrendű vádlott vállalta. Beszereztek egy drótkötelet és Szentendre külterületén előre megásták a sírt.
Az első- és a másodrendű vádlott 2019. május 6-án kocsival Újpestről Szentendrére vitte a sértettet, azzal, hogy ott visszakapja a pénzét, de útközben a másodrendű vádlott által vezetett autóban az elsőrendű vádlott hátulról drótkötéllel megfojtotta a hitelezőt. Eközben a harmadrendű vádlott Szentendrén a kiásott gödörnél várakozott, s amikor két társa odaért, elvették az áldozat készpénzét, óráját, nyakláncát, majd elásták.
Az ügyészség az elsőrendű vádlottra az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés tetteseként életfogytiglani szabadságvesztést indítványozott, a felbujtó másod- és a bűnsegéd harmadrendű esetében pedig határozott idejű szabadságvesztést kért, továbbá csoportosan elkövetett kifosztással is megvádolta a három férfit.

 

Forrás: MTI
Kép: pixabay.com

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok