loader
Drogkereskedőket fogtak el, kétkilónyi kábítószert találtak a rendőrök

Drogkereskedőket fogtak el, kétkilónyi kábítószert találtak a rendőrök

Több mint két kilogramm kábítószert - kokaint és marihuánát - foglaltak le a rendőrök és drogkereskedőket vettek őrizetbe - ismerteti honlapján a rendőrség.

A közlemény szerint a rendőrök egy budapesti XIV. kerületi lakóparkban tartott összehangolt akcióban két török állampolgárt fogtak el, akik a nyomozás adatai szerint Hollandiából hoztak Magyarországra kábítószert. 
A razziát akkor tartották, amikor a két férfi éppen megkezdte a Hollandiából megérkezett autó szétszerelését. A rendőrök az alvázban 1,1 kilogramm kokaint találtak. A török férfiak otthonában kábítószer méréséhez és porciózásához szükséges eszközöket, telefonokat és nagy mennyiségű készpénzt is lefoglaltak.
Ezzel párhuzamosan a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták szentendrei házában A. Ferencet, aki a drog értékesítésben vett részt. Az akcióban a rendőrök segítségére volt a Körte nevű drogkereső kutya, a nyomozók az állat jelzése alapján bukkantak a házban több helyen összesen 130 gramm kokainra, valamint 1 kilogramm marihuánára. A szolgálati kutya emellett a házzal szemben lévő üresen álló telken is drogot észlelt. Ott a rendőrök további 124 gramm kokaint találtak elásva, amelyet feltehetően A. Ferenc rejtett el.
A két török férfit és A. Ferencet a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, kezdeményezve előzetes letartóztatásukat.

Forrás:mti

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok