loader
Befejeződött a nyomozás az idős nő halálának ügyében

Befejeződött a nyomozás az idős nő halálának ügyében

A nyomozás adatai szerint egy 40 éves férfi 2016. október 5-én 8 óra 15 perckor az általa vezetett menetrend szerinti autóbusszal közlekedett Leányfalu, Móricz Zsigmond úton, Budapest irányából Visegrád irányába. Haladása során a 140. szám előtt található buszmegállóban megállt, ahol a járműről az egyik utas az autóbusz harmadik ajtaján leszállt. Ezt követően a buszsofőr a járművel elindult, közben a 88 éves nő a busz jobb hátsó kereke alá esett. Az idős nő a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette. A szentendrei rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható visegrádi férfi a nyomozás adatai szerint elindulás előtt nem győződött meg arról, hogy a leszálló utasok elhagyták-e az autóbusz veszélyzónáját, nem támaszkodnak-e esetleg a leszállás után az autóbusz oldalának továbbá, hogy az autóbusz mellett nincs-e veszélyhelyzetben valaki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás:police.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok