loader
Pszichológiai szempontból krízishelyzet van

Pszichológiai szempontból krízishelyzet van

„A jelenlegi járványhelyzet egy krízishelyzet, mert kimenetele pozitív és negatív is lehet. A kivárás időszakában vagyunk” – ezt mondta Garai Nikolett, a Szentendre és Vidéke Praxisközösség pszichológusa. 

„Újból beszűkült az emberek élettere, de ez a fajta krízis erősíti a problémamegoldó stratégiát, -repertoárt, megerősíti a személyiséget, a csoportot, és a korábbinál egy magasabb szintű fejlődés útjára léphetünk. Ezt nevezzük kreatív krízismegoldásnak.” – Összegezte a jelenlegi helyzetet Garai Nikolett, pszichológus. A csoportok fejlődése az oktatási és munkahelyi, valamint a szociális és más egyéb intézményes területen is érzékelhető.

Garai Nikolett pszichológusként azt tapasztalja, hogy a legtöbb kliense már nem a mostani helyzet nehézségeitől tart, hanem az ezt követő időszaktól. Egyik lényeges kérdésként szokott felmerülni, hogy mi lesz ezután, mennyire mernek majd az emberek közösségbe menni?

A páciensek nem csak a koronavírus-járvány okozta lelki problémák miatt fordulhatnak pszichológushoz, hanem olyan egyéb szomatikus betegségekkel is, amire orvosi kezelés nem jelentett gyógyírt, így belső feloldásra, kibeszélésre van szükség.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok