loader
Magyar Vöröskereszt sajtóközleménye

Magyar Vöröskereszt sajtóközleménye

Együttműködés az Országos Mentőszolgálattal 
Budapest, 2020. 04. 24. – Az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei szervezete új típusú együttműködést alakított ki: a fennálló járványügyi helyzetre reagálva vöröskeresztes kollégák és önkéntesek teljesítenek COVID-19 mintavételi ügyintézés illetve diszpécseri szolgálatot.

A Magyar Vöröskereszt régóta, folytonosan és szoros együttműködésben dolgozik az Országos Mentőszolgálattal, amely például az elsősegély vizsgáztatások, tanfolyamok, versenyek kapcsán is megmutatkozik.

A kialakult járványügyi helyzet kapcsán az együttműködésünk is tovább erősödött: a megváltozott feladatokhoz igazodva, egymást támogatva vesszük fel a harcot az új koronavírus ellen. Ahogy az országos tisztifőorvos nyilatkozta, a COVID-19 vírus által okozott megbetegedések több mint fele a Közép-magyarországi régiót érinti, így kiemelten fontos a közös munkánk.

Az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító Csoportjánál (KICS) a Közép-magyarországi régió, vagyis a budapesti és a Pest megyei Vöröskereszt összefogásával április 4-től, már két műszakban, a hét minden napján önkénteseink és kollégáink teljesítenek szolgálatot 8:00 és 18:00 óra között. Éppen most is!

A szolgálat során, az Irányító Csoport koordinálásával a COVID-19 kapcsán igényelt budapesti és Pest megyei mintavételi kérelmek feldolgozásában dolgozunk és segédkezünk, illetve diszpécseri szolgálatként a mintavételt igénylővel vesszük fel a kapcsolatot, a mintavétel körülményeit, időpontját egyeztetve. Ezáltal kiemelten és hasznosan tudunk összedolgozni az Országos Mentőszolgálattal, a jelenlegi helyzet enyhítésében, a régió fokozott járványügyi kihívásait teljesítve.

 

MAGYAR VÖRÖSKERESZT PEST MEGYEI SZERVEZET

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok