loader
HANGOT ADUNK! – Schwartz Dávid jótékonysági koncertet szervez

HANGOT ADUNK! – Schwartz Dávid jótékonysági koncertet szervez

HANGOT ADUNK! – Schwartz Dávid jótékonysági koncertet szervez

"Schwartz Dávid vagyok, előadóművész, énekes. Amikor ezt a felhívást megláttam, rögtön eldöntöttem, hogy szeretnék hozzájárulni az akcióhoz. Az unokahúgomnál egy éve diagnosztizáltak epilepsziát, így személyes ügyemmé vált csatlakozni, hiszen a Budai Gyermekkórházban kezelik őt is" – kezdődik a közelmúltban felfedezett tehetség levele.

A gyermekek 1százaléka epilepsziás – vagyis minden századik gyermek. Ez a betegség ma már gyógyszerrel jól kezelhető, de a betegek 15-20 százalékát ilyen módon nem sikerül tünetmentessé tenni. Ezekben az esetekben fordulnak a műtéti megoldás felé, amennyiben ezt az adott epilepszia formakör lehetővé teszi. A műtétet gondos, részletes, műszerigényes kivizsgálás előzi meg. A gyermekek normális fejlődését az epilepszia hátterében zajló agyi működészavar befolyásolhatja, ezért lényeges, hogy a tünetmentessé tétel mielőbb megtörténjen. Mindenki tehet azért, hogy azok gyermekek, akik ma még kezelhetetlen epilepsziás rohamokkal élnek, akár teljesen tünetmentes vidám gyermekként nőhessenek fel.

A Szent János Kórház Gyermekosztálya és a Budai Gyermekkórház telephelyén működő Epilepszia centrum összefogásában Epilepszia Műtéti Kivizsgáló Egység kiépítését tervezi. A költségek jelentős részét a Szent János Kórház, valamint a kórházban működő gyermek-alapítványok fedezik, de a fennmaradó másfél millió forint előteremtését adakozásból szeretnék előteremteni .

"Zenésztársaimmal, barátaimmal és növendékeimmel egy jótékonysági koncertet szeretnék adni, hogy hozzájárulhassunk az EEG műszer megvételéhez, az epilepsziás gyermekek gyógyulásához.

Az est teljes bevételét felajánljuk a Child - Epi – Help alapítványnak, hogy a kivizsgáló centrum számára elérhetővé váljon ez a fontos műszer és további munkájuk sikeres eredményekkel valósulhasson meg."

A koncert dátuma: 2014.12.05. 20-22 óra

Helyszíne "Vizes nyolcas" 2000 Szentendre, Kálvária út 16/c

Fellépők:

Zalatnay Sarolta

Groovehouse

Ivancsics Ilona

Schwartz Dávid

Nádor Dávid

Veres Mónika NIKA

Lelkes Renáta

Jalsovszky Lilla

Jalsovszky Bence

Aigner Ivan

Cseplye Dániel

Schrott Péter

Eszes Viki

A Dunakanyar Magániskola Gyermekkórusa,  SoulSession,

Szilva János

Oláh Gábor

Papp Csaba

Derzsi Zsolt

Tempfli  Erik

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok