loader
Állatok Világnapja az Árvácskával

Állatok Világnapja az Árvácskával

Az állatok Világnapja alkalmából immár hagyományosnak mondható Örökbefogadó-ismerkedő Napot rendezett szombaton,  a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület.    

Az Állatok Világnapját október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. Szentendrén szombat délelőtt 10 óráig várták az állatbarátokat a nagyparkolóban megtartott rendezvényre. Sok olyan gazdi is eljött, aki korábban az Árvácskától fogadott örökbe kutyát.

Az Árvácska Állatvédő Egyesület több éve működik már Szentendrén. Sok száz kis állatról gondoskodnak. Örökbe fogadható kis lakóik közül többet elhoztak az állatok világnapi rendezvényre.

A szombati rendezvény háziasszonya Bay Éva, műsorvezető és bemondó volt, aki szerint kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes.

A kis állatokkal való ismerkedés mellett, kutyás felvonulást és színes programokat szervezett az Árvácska az állatok világnapja alkalmából. Az egyesület a közelmúltban tudatta, hogy sajnos minden pénze elfogyott, kimerült a tavalyi 1 százalékos felajánlások kerete és elfogytak az év közben kapott egyéb adományok is. Így ismét veszélybe került az állatmenhely, és a közel 250 befogadott állat sorsa.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok