loader
Wakeboard verseny az Omszk-tavon

Wakeboard verseny az Omszk-tavon

Kötélpályás Wakeboard Országos Bajnokságot tartott a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség a hétvégén, az Omszk-tónál. 2005-ben nyitotta meg kapuját az Omszk Wake Centrum, azóta évről-évre egyre sokan járnak náluk, hogy kipróbálják, vagy tréningezzenek, versenyezzenek a különböző ügyességi elemeken a Wakebordozók. Fontos az oktatás, amire nagy hangsúlyt fektetnek az edzők, hogy minél többen ismerjék meg, ezt a sportágat. Az ország minden részéről érkeztek most a sportolók, hogy a budakalászi pályán mérjék össze tudásukat, több korosztályban.

Kerner Péter, az Omszk Wakeboard Centrum vezetőedzője elmondta, egyenlőre több volt a férfi, fiú nevező a magyar bajnokságra, mint a lány, de a hölgyek is szép számmal képviseltették magukat a rendezvényen. 

Többféle pálya létezik Magyarországon is a sportágban, a versenyzőknek előre nehéz a felkészülés, ha nem jártak még a helyszínen. Fontos a taktika és a technikai kivitelezés is a versenyen, amire csak a pálya ismerete után lehet felkészülni. 

A magyar keret több tagja is budakalászi színekben versenyez, úgy mint Kirsch Dávid, Fehér Botond és Fritz Botond. Nem csak a wakeboard az, amit kipróbálhatnak a vállalkozókedvűek a tavon, de a  Stand Up Paddle board-ozást is, amit egy nagy méretű surf deszkán állva egy evező segitségével hajtanak, a mozgásforma komolyan igénybe veszi az ember egyensúlyát és ügyességét is. Az Omszk tavon kijelölt területen lehet vele turázni, szlalom versenyezni vagy akár yogázni is. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok