loader
Jégpályák Éjszakája 5. alkalommal Budakalászon!

Jégpályák Éjszakája 5. alkalommal Budakalászon!

Ötödik alkalommal csatlakozott a Jégpályák éjszakájához a KözösJég elnevezésű budakalászi jégpálya. A tél egyik kedvenc eseményét a Magyar Jégkorong Szövetség 2016-ban indította újtára. Ezen az alkalmon mindenki nagyobb kedvet kaphat ahhoz, hogy korcsolyát húzzon. 2020. január 18-án, szombaton tartották a Jégpályák Éjszakáját, országszerte több helyszínen, köztük Budakalászon is.

Természetesen a pálya egésznap nyitva volt szombaton is, mint a hét többi napján, így akik nem jégdiszkóra vágytak azok délelőtt, és délután is csúszhattak a KözösJégen. Az esemény leginkább a fiatal baráti társaságokat és a több gyermekes családokat vonzotta. 

Az esemény nagyon változatosnak ígérkezett a résztvevők számára, hiszen az egyéni gyakorlás és jeges szórakozás mellett különböző programokkal is készültek a jégpálya tulajdonosai. 

Szabad levegőn, zárt térben, kicsiknek, nagyoknak, egyénileg, és csoportosan szintén gyakorolható izgalmas télisport a jégkori. Serkenti a vérkeringést, a légző rendszert, valamin az immunrendszert egyaránt. Sok kalóriát lehet vele elégetni már kezdőként is. De a legnagyobb biztonság érdekében mindig érdemes néhány szabályt betartani. Így például fontos kesztyűt viselni annak, aki jégpályára lép, hisz nem csak a hideg ellen, hanem az esetleges balesetek ellen is védelmet nyújt.  A bizonytalanok számára elengedhetetlen védőeszköz lehet még a bukósisak, ami plusz biztonságot ad. A gyermekeknek pedig fokozottan ajánlják ezt a korcsolya oktatók. A pályát 19 óra után letakarították, hogy a csúszás a jégen még gördülékenyebb lehessen. A lámpákat is lekapcsolták, majd kicsit előbb, mint 20 óra elkezdődött a jégdiszkó. Stroboszkóp és DJ gondoskodott a fiatalok jó hangulatáról. 

Aki esetleg elfáradt, az a cserkészházban pihenhetett meg, ahol forrócsoki vagy meleg tea mellett beszélhette meg a korcsolyapályán szerzett élményeit. De ezen kívül még lehetett csocsózni, kártyázni, vagy akár sakkozni is. 

A közösjég, vagyis a budakalászi jégpálya várja a korcsolyázókat a Jégpályák éjszakája után is, hétfőtől péntekig reggel 8 órától, hétvégén pedig délelőtt 10 órától suhanhatnak a téli sport szerelmesei a palánkkal körbekerített jégpályán.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok