loader
Focitábor – Az utánpótlás nevelés a BMSE legfontosabb feladata

Focitábor – Az utánpótlás nevelés a BMSE legfontosabb feladata

A csapatszellem erősítése, a mozgás és a labdarúgás megszerettetése, megismerése a célja a BMSE focitáborainak, amit már 10 éve tartanak, több korcsoportnak, minden nyáron.

A legfontosabb cél az utánpótlásnevelés – mondta a tábor vezetője Páling Zsolt a BMSE nyári táborában, ahol ezen a héten is  házibajnokságot tartanak. Vannak visszatérő sportolók és folyamatosan csatlakoznak újak is a nyári táborokhoz mondta a vezető, aki a tíz évvel ezelőtti első tábor elindításánál is jelen volt. Lelkes csapatok a pályán és a pálya szélén, vannak, akik most küzdenek a bajnokságban és többen túlvannak a mérkőzésen, de akad olyan csapat is, aki még nem lépett pályára. Egy a közös mindenkiben a sport, a mozgás, a foci szeretete. Harmadik hete tartanak a táborok az egyesületnél, ahol minden alkalommal maximális létszámmal indulnak neki a hétnek a táborozók. A foci kapja a főszerepet, de a kézilabdával is megismerkednek a résztvevők a bemelegítések alkalmával. Az edzők folyamatosan ösztönzik a legkisebb játékosokat is, akik közül többen, nem csak egy hétre csatlakoznak a klubhoz.

Vannak olyan edzők a jelenlegi táborban, akik maguk is kis játékosként kezdték, de a kapcsolat a sporttal, az egyesülettel az évek múlásával sem szűnt meg. A BMSE utánpótlás csapatai, egész héten játszanak a hét győztese címért,  a nyári táborban. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok