loader
Elkezdődött a  27. Férfi Kézilabda-világbajnokság Egyiptomban

Elkezdődött a 27. Férfi Kézilabda-világbajnokság Egyiptomban

Elkezdődött a férfi kézilabda világbajnokság Egyiptomban. A magyar válogatott pénteken és vasárnap lépett pályára a Zöld-foki Köztársaság és Urugvay ellen. Nem sokon múlt, hogy Koncz András a Budakalász Kézilabda Zrt. játékosa is ott legyen, mivel a magyar férfi kézilabda-válogatott bő keretébe meghívást kapott, azonban a szűkített keretbe már nem válogatták be.

A Budakalász Kézilabda Zrt. felkészülési mérkőzéseket vív januárban, illetve egy Magyar Kupa mérkőzése is lesz a hónap végén. De több nemzetközi tornát is megrendeztek ebben az időszakban. Ilyen volt december végén a Bajnokok ligája négyes döntője, ahol a Veszprém is pályára lépett, akik végül kiélezett mérkőzésen, hosszabbítás után kikaptak a német THW Kiel csapatától.

A Bajnokok Ligája mellett ilyenkor rendezik meg a kézilabda világbajnokságot is, ahol az eddig két kötelező mérkőzést játszott a magyar csapat a Zöld-foki Köztársaság és Urugvay ellen.

Hazánk válogatottja az egyiptomi világbajnokságon már továbbjutott a középdöntőbe, ma pediga csoportelsőségért Németország ellen lép pályára 20 óra 30 perctől.

„Négy éve nem találkoztunk Németországgal világversenyen, és mindössze öt alkalommal tudtuk legyőzni eddig. Ha csak a vb-n egymás ellen vívott meccseket nézzük, egy kivétellel mindig vesztesen jöttünk ki belőlük, egyedül 2011-ben tudtunk diadalmaskodni. A legutóbbi négy találkozásból egyaránt a németek jöttek ki győztesen, szóval van min kozmetikáznunk” - írja a nemzetisport.hu.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok