loader
40 induló az idei horgászversenyen!

40 induló az idei horgászversenyen!

18 darab tükörponttyal nyerte meg a győztes a szombati horgászversenyt az Omszk-tónál. Ez összesen több mint 37 kilogrammnyi halat jelent, bár sporthorgászként valamennyit visszadobta a vízbe. A helyi horgászegyesület minden évben meghirdeti a viadalt, amelyen idén 40-en vettek részt.

Reggel 8 órakor dobták be a horgot a versenyzők az Omszk-tó vizébe. Az Óbuda-Kalász Horgász Egyesület már több mint negyven éve hirdeti meg a viadalt a helyiek számára. Idén 40-en vettek részt, de többen nem is lehetnek, hiszen nem jó, ha túl sűrűn állnak a parton. Mezei Lajos a fiával együtt indult, összesen hét tükörpontyot fogott, mindegyik 3 kilón fölül volt. Boldizsár volt a legfiatalabb versenyző. Mindössze 6 éves, de már 3 éve horgászik, most ezüstérmes lett a megmérettetésen a gyerekek között. A felnőttek kategóriáját Ködöböcz Dezső nyerte 18 tükörponttyal. 

Ködöböcz Dezső elárulta, hogy 8 milliméteres mézes popákot használt csalinak. A halakat egytől egyig visszaengedte. Részben azért, mert enni nem szereti, részben pedig azért, mert igazi sporthorgász. Azt mondta, nem számított a győzelemre. 

Az Omszk-tóban pontyon kívül feketesügér, süllő, csuka, keszeg, amur és harcsa is él. A versenyben mindenféle hal számított, de a legtöbben tükörpontyot fogtak. Nem véletlen, hiszen ezeket rendszeresen telepíti a Tisza-tóról a helyi horgász egyesület.

A nevezési díj 1500 forint volt. Ezt ajándékokra költötték a szervezők, valamint a közös ebédre: a verseny végén mindenki kapott egy tányér bográcsban főtt pörköltet.

Fotó: archiv

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok