loader
Több mint 50%-os részvételi arány Szentendrén!

Több mint 50%-os részvételi arány Szentendrén!

Szentendrén a valasztas.hu adatai szerint, névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 21 576  fő. Ebből az Európai Parlamenti képviselő választáson Szentendrén 11 597 fő ment el szavazni, ami 53,75%-os részvételi arányt jelent. 29 érvénytelen szavazatot adtak le a választók a településen.

LISTA:

FIDESZ-KDNP     ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):  5 692 (49,22%)

DK                        ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):  1 857 (16,06%)

MOMENTUM       ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):    1 753 (15,16%)

MSZP-PÁRBESZÉD ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):   687 (5,94%)

MKKP                   ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):       559 (4,83%)

JOBBIK                ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):       417 (3,61%)

LMP                      ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):       292 (2,52%)

MI HAZÁNK          ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):       285 (2,46%)

MUNKÁSPÁRT      ÉRVÉNYES SZAVAZATOK (%):        23 (0,20%)

Magyarország mellett több más nemzet is tegnap, vagy a napokban döntött arról, kik képviseljék őket az Európai Parlamentben. Következzen egy rövid áttekintés a MTI információi alapján.

Anglia - Nigel Farage alig másfél hónapja indult, radikálisan EU-szkeptikus Brexit Pártjának győzelmét, a Liberális Demokraták jelentős előretörését és a kormányzó Konzervatív Párt példátlanul súlyos vereségét jelzik a brit európai parlamenti választások hétfő hajnalban ismertetett, csaknem végleges eredményei.

Szlovénia- A legnagyobb ellenzéki párt, a migrációellenes jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) harmadszor nyert választásokat egy év alatt - emlékeztetett Janez Jansa volt miniszterelnök, miután pártja kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi európai parlamenti választásokon Szlovéniában.  

Zágráb, 2019. Andrej Plenkovic horvát kormányfő nem elégedett pártjának, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösségnek (HDZ) a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választásokon elért eredményével.

Belgiumban a flandriai jobboldali Új Flamand Szövetség (N-VA) nyerte a szövetségi parlamenti választásokat a vasárnap éjjel közzétett, közel végleges eredmények szerint.

 Brüsszel - A várakozásoknak megfelelően az Európai Néppárté (EPP) lesz a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben a választások közel végleges eredményein alapuló, vasárnap éjszaka közzétett utolsó mandátumbecslés szerint.

Hollandiában a Frans Timmermans európai bizottsági alelnököt, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) "csúcsjelöltjét" is soraiban tudó szociáldemokrata Munkapárt (PvDA) aratott győzelmet a szavazatok 19 százalékának megszerzésével az európai parlamenti (EP-) választásokon a vasárnap éjfél után közzétett, közel véglegesnek tekinthető eredmények szerint.

Pozsony- Szlovákiában alacsony részvétel mellett két, koalíciós listán induló, parlamenten kívüli liberális párt, a Progresszív Szlovákia (PS) és az Együtt (Spolu) nyerte az európai parlamenti (EP-) választásokat - derült ki a szombaton tartott voksolás vasárnap este közzétett hivatalos eredményeiből, amelyek szerint a felvidéki magyar választók voksaiért küzdő tisztán magyar párt, a Magyar Közösség Pártja (MKP) és szlovák-magyar párt, a Most-Híd sem szerzett mandátumot.

Prága - Az Európai Unió átalakítását és az Európai Bizottság tevékenységének politikamentessé tételét jelölte meg a közeljövő legfontosabb feladatának az európai uniós politikában Andrej Babis cseh kormányfő, az ANO mozgalom elnöke, amely a hét végén megnyerte a csehországi EP-választást. 

Berlin- A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége gyűjtötte össze a legtöbb szavazatot a vasárnap véget ért európai parlamenti (EP-) választáson Németországban a szövetségi választási iroda hétfő hajnalban kiadott részeredményei szerint.

Budapest, 2019. május 26., vasárnap (MTI) - Az európai parlamenti választáson három dologgal bízták meg a Fidesz-KDNP-t a magyarok, először is azzal, hogy állítsák meg egész Európában a bevándorlást - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este az EP-választási eredményeket értékelve a Bálna rendezvényközpont előtt. 

 Forrás:MTI/valasztas.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok