loader
Nyolc napirendet tárgyalt az újonnan megválasztott képviselő-testület

Nyolc napirendet tárgyalt az újonnan megválasztott képviselő-testület

Letette esküjét Tolonics István és a bizottságok megválasztott külsős tagjai is csütörtökön este. A FIDESZ -KDNP képviselője kompenzációs listán került be Budakalász Város testületébe. A grémiumnak ez volt az első tanácskozása a héten, és összesen nyolc napirendet tárgyaltak.

Határozatképes volt 11 fővel Budakalász újonnan megválasztott képviselő-testülete első ülésén, csütörtökön. A Helyi Választási Bizottság vezetője, Dr. Hajnal Zoltán ismertette a bizottság döntését, miszerint Budakalász Város képviselő -testületébe kompenzációs listán a FIDESZ -KDNP jelöltjei kerültek be, akik közül Dr. Krepárt Tamás lemondott mandátumáról. A szervezet a posztra Tolonics Istvánt jelölte, aki letette esküjét az első ülésen. A grémium megválasztotta csütörtökön a bizottságok külsős tagjait is. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottságba Dr. Bernula Pált, Ormándlaky Balázst és Simon Pétert választották meg. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságba Bokori Gábort, Gera Istvánnét, Gubán Sándort és dr. Hantos Istvánt, valamint a Társadalmi szolidalitás és humán ügyek Bizottságába Horváth Emesét, Horváth Emőkét és Lontai Istvánnét 11 igennel megszavazták a képviselők. Ezt követően ideiglenes bizottságot is állított a testület.

A Pénzügyi Osztályvezető ismertette azt az előterjesztést is, amiben a bevételi oldalon szerepelt a többlet állami támogatás a minimálbér összegek emelésére, a kiadási oldalon a személyi változások miatti végkielégítések és szabadságmegváltások. Több esetben történt átvezetés bérkompenzáció, szociális ágazati, kulturális pótlék terén. A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár részéről pótigény merült fel költségeinek finanszírozásra. Majd a Patak Part Általános Iskola szerződés módosításáról is döntöttek a képviselők.

Az ülés végén döntés született a Taván- dülő csatornázásával kapcsolatban kiírt közbeszerzéséi eljárás nyertesének kihirdetéséről. A feladatot a Derby 2000 Kft. nyerte el, Tolonics István arra kérte a városvezetést, hogy figyeljék az ide vonatkozó pályázatokat, ami enyhítheti a lakosságra háruló terheket. Az előterjesztést 11 igennel szavazta meg a testület. A tanácskozás végén a Budakalászi Jóléti Szolgálat Alapítvány Prevenciós programjának támogatásáról döntöttek a képviselők, amit szintén 11 igennel elfogadott a testület.

November 20 - án 14 órától közmeghallgatást tart a város vezetése a Lupa-tóval kapcsolatban, majd 17 órától a rendes éves közmeghallgatást tarják meg a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok