loader
Bronzérmes a Templomdombi iskola elsősegélynyújtó csapata

Bronzérmes a Templomdombi iskola elsősegélynyújtó csapata

Több mint 300 fiatal és felnőtt mérte össze tudását a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjén Kaposváron, 2017. szeptember 9-én. A felnőtt csapatok között a szentendrei Templomdombi iskola Devils csapatának tagjai állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Kaposváron gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat.
Az elsősegélynyújtás világnapján 300 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 17 felnőtt és 2 vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 20 állomásos körpályán, Kaposvár belvárosában. A versenyzőknek élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk, volt méhcsípés, késelés, tömeg- és motoros baleset szimulációja is.

A gyermek kategória győztese a Somogy megyei Segíts! csapat lett, a második helyen a Hajdú-Bihar megyei Szamócák, a harmadik helyen pedig a Heves megyei Tarnaimérai Életmentők végeztek. Az ifjúsági kategória első helyét a Vas megyei ELTE Bolyai Gimnázium szerezte meg, a második a Somogy megyei Nagyboldogasszony Iskolaközpont lett, a 3. helyezett pedig a ONELIFE csapata végzett Csongrádból.

A felnőtt kategória győztese a Segítő Kezek csapata lett Szabolcsból, a második helyet a Vörös Cetek szerezték meg Baranyából, harmadik helyezettek pedig a Pest megyei Templomdomb Devils tagjai lettek.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok