loader
Zenélő autó Budakalászon

Zenélő autó Budakalászon

A MÁV Szimfonikus Zenekar tiszteletben tartva a rendelkezéseket arra biztat mindenkit, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét.
Március 30-ától, naponta útnak indítanak két autót Budapesten, amelyek klasszikus zenét sugározva járják az utcákat, néha meg-meg állva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének. Mindenképpen útba ejtik a kórházak környékét, igyekeznek néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért.


Április 7-én Rontóné Káli Erzsébet hegedűművész vezeti majd azt az autót, amely elhozza Budakalászra is a muzsikát, délután 2-4 óra között. 
"Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia nem csak Magyarországnak, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessenek át, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe. Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?" - írja a zenekar sajtóközleményében.
A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik majd és az útvonalakat a Máv Szimfonikus Zenekar Facebook-oldalán lehet követni.

 

Forrás: fidelio.hu 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok