loader
XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó

XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó

XV. alkalommal adott otthont Budakalász, a Kortárs Tánctalálkozónak, amit a Duna Táncműhely szervezett október végén. A kortárs táncot minden korosztály számára elérhetővé, megismerhetővé tették a szervezők az idei előadássorozattal, ami újdonságot is tartogatott a nézőknek.

Fontos szerepet vállal fel regionálisan, a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó, ami a kísérleti előadások mellett olyan kortárs táncstúdiók munkáit is megmutatja a közönségnek, amiket kevésbé láthattak korábban. Négy napon keresztül voltak előadások több generációnak, a Kós Károly Művelődési Házban, ahol idén először egy beszélgető show-val is készültek a szervezők. Soma Mamagésa, Lőrincz György Spala Korinna és Sztankay Ádám voltak az első beszélgető show vendégei, akiket Juhász Zsolt kérdezett. Minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a házigazdák arra, hogy bemutassák a budakalászi közönségnek az elmúlt színházi évadok kiemelkedő produkcióit. Fontosnak tartják a határon túli együttesek meghívását, továbbá lehetőséget nyújtanak a fiatal alkotóknak a bemutatkozásra.   

Szombaton, gálával és egy színházi produkcióval, a Kaposvári Egyetemisták Carmina Burana című darabjával zárult az idei találkozó.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok