loader
Térségi csellótalálkozónak adott otthont Budakalász

Térségi csellótalálkozónak adott otthont Budakalász

Csellóünnepet tartottak a hétvégén a Kós Károly Művelődési Házban. A programot első alkalommal rendezték meg, hagyományteremtő céllal.

A KAMI diákjai látták vendégül a környező települések zeneiskoláit, a térség első Csellótalálkozóján Budakalászon.  Az esemény keretein belül, a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola cselló tanszaka, Szentendre, Budapest és Tahitótfalu zeneiskoláinak csellótanárait és diákjait invitálta közös zenélésre.

A gyerekek és oktatóik is izgatottan készültek az alkalomra, amelyet hagyományteremtő céllal rendeztek meg. Az ötletgazda, Vass Henrietta szerint, óriási igény van az ilyen jellegű eseményekre, a csellótanárok és a diákok részéről egyaránt.

 

A pedagógusok arról számolzak be, hogy nem csak a pilisi kistérségben, hanem országos szinten is igazi ritkaság, hogy egyszerre ilyen sok cselló szólal meg egy teremben. A közös próbákat a házigazda budakalászi és a vendég tanulók is élvezték.

 

 

A Csellóünnepről még többet megtudhatnak ma esti híradónkban és pénteken, a Kultúrcseppek című magazinműsorunk legfrissebb adásából.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok