loader
Múzeumok éjszakája - Művészeti workshopokkal is készül a MANK

Múzeumok éjszakája - Művészeti workshopokkal is készül a MANK

Workshopokkal, művészeti sétával, kiállításokkal, zenével és tárlatvezetésekkel várja a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szentendrei helyszínein szombaton a Múzeumok éjszakája látogatóit.

A MANK Galériában, a Szentendrei Régi Művésztelepen és a Fő téri ÚjMűhely Galériában is készülnek programokkal - közölte a MANK az MTI-vel.
A művésztelepen kora délután zománcművészeti workshoppal indul a program Hegedűs Ágota zománcművész, művészetterapeuta közreműködésével, majd roma festőnők kiállításának festményei között, és azokból ihletet merítve készíthetnek a látogatók öltözékterveket a ruhatervező műhelyfoglalkozáson.

Ezt követően vezetett sétán lehet felfedezni a város művészeti életének legfontosabb állomásait az ÚjMűhely Galériából indulva a Szentendrei Régi Művésztelepig Sipos Tünde művészettörténész segítségével, a Szobrok a kertben kiállítás során pedig asszociációs alkotófeladatra invitálják az érdeklődőket a Szentendrei Régi Művésztelep kertjébe.
Knyihár Amarilla, a művésztelep alkotójának segítségével a szentendrei művészeti hagyományokat követve lehet festményeket készíteni, Farkas Franciska színésznő pedig a Kugler Art Szalon gyűjteményéből érkezett, roma művésznők munkáit felvonultató  válogatásban segít eligazodni.

Az ÚjMűhely Galériában Pataki Ferenc festőművész kiállítását maga az alkotó mutatja be Szepes Hédi művészettörténésszel közösen, de lesz monotípia workshop is, amely során az érdeklődők játékos formában sajátíthatják el a sokszorosító grafika alapjait.
Sötétedés után a galéria homlokzatán az épületben 1980-tól 2003-ig működő Szentendrei Grafikai Műhelyben készült szitanyomatok elevenednek meg Lipták Mihály vezetésével, a belső udvaron pedig a Noémo Akusztik és a Sauropoda Trio is zenél majd az est folyamán.

Forrás: mti.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok