loader
Mirabilia Urbis - Kortárs művészeti fesztivál Róma belvárosában

Mirabilia Urbis - Kortárs művészeti fesztivál Róma belvárosában

Magyar részvétellel rendezik meg a Mirabilia Urbis kortárs művészeti fesztivált október 7. és 13 között Róma belvárosában, a Campo de' Fiori környékén; a rendezvénysorozat egyik helyszíne a Római Magyar Akadémia lesz.

Az első alkalommal meghirdetett Mirabilia Urbis fesztivál egyfajta művészeti sétára invitálja az érdeklődőket a Campo de' Fiori környékének huszonhárom pontjára, ahol mintegy huszonöt olasz és nemzetközi kortárs alkotó munkáival találkozhatnak a legváltozatosabb műfajokban, a videótól a kültéri installációig, a fényképektől a festészetig és a szobrászatig - közölte az MTI-vel a Római Magyar Akadémia.

A sorozat egyik helyszíne az akadémia székháza, a Via Giulián álló Falconieri-palota lesz, ahol a megjelenteket a fesztivál ötletgazdája, Carlo Caloro Binding or not-Binding Commitments című performansza várja számos kortárs installáció mellett.

A Falconieri-palota jelenleg a Ferenczy Múzeumi Centrum Felvonulás - Tiltott és tűrt művészet Szentendrén a Kádár-korszakban című tárlatának ad otthont, mások mellett Bukta Imre, ef Zámbó István, fe Lugossy László, Kocsis Imre és Lois Viktor műveit bemutatva.

A kiállítás és a Mirabilia Urbis finisszázsához kapcsolódóan a Szentendrei Szabadtéri Tárlat is bemutatkozik Rómában: a Campo de' Fiori melletti utcákban megvalósuló alkalmi kiállításon műveivel jelen lesz a tavalyi jubileumi szentendrei tárlat résztvevőinek többsége.

Forrás: mti.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok