loader
Márton-nap a jótékonyság jegyében!

Márton-nap a jótékonyság jegyében!

Jótékony célt szolgált idén is a Márton-nap Budakalászon. Az elmúlt hétvégén tartott rendezvényen a Kós Károly Művelődési Házban a városi betlehem bővítésére gyűjtöttek a színes programkínálattal a szervezők.

Táncház több korosztálynak, kézműves foglalkozás, koncert és az elmaradhatatlan libazsíros kenyér. Ez várta a Kós Károly Művelődési Ház vendégeit a Márton-nap alkalmából rendezett programon, múlt pénteken. Idén is nemes célt szolgált a rendezvény, ahol a szervezők második alkalommal gyűjtöttek az először tavaly felállított, fából készült betlehem bővítésére. Felidézték a népszokást a Faluházban, ezért nem hiányzott az ételek közül a libazsíros kenyér. Aki ott volt a Márton-napon biztos, hogy jól érezte megát és nem maradt éhes sem. Több program is várta az érdeklődőket, aki tehette apró vásárfiával távozott az estről. 

Korán sötétedik, ezért elkél a lámpás, amit mindenki maga készíthetett el a helyszínen. Hogyan lesz a száraztésztából nyaklánc? Erre is választ kaphattak a jelenlévők. Népszerű volt a KocsmaKvíz, amit szintén már második alkalommal szervezetek meg az intézményben, értékes nyereményekért. 

Advent első hétvégéjén újra látható lesz a városi betlehem a Kárpátok őre szobornál, ami a Márton-napi jótékonysági programnak köszönhetően újabb figurákkal bővül majd hamarosan.

 Kép forrása: www.facebook.com/kkmhk

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok