loader
Magyar fotóművészek munkáit is bemutatták Pekingben

Magyar fotóművészek munkáit is bemutatták Pekingben

Három magyar kortárs fotóművész munkáit is bemutatták a kínai fővárosban 14. alkalommal megrendezett Art Beijing nemzetközi művészeti kiállításon.

A május 1. és 3. között rendezett eseményen a kiállított műveket öt kategóriába sorolták: kortárs és klasszikus művészet mellett a dizájn és a köztéri művészet területeihez tartozó alkotásokkal, valamint fiatal művészek munkáival ismerkedhettek a látogatók. Ezek mellett a szervezők külön figyelmet fordítottak a nyomattechnika bemutatására, valamint panelbeszélgetésekkel tették színessé a háromnapos rendezvényt. 

A húsz ország 190 művészeti intézetéből érkező alkotások között a Pekingi Magyar Kulturális Intézet jóvoltából három magyar kortárs fotóművész - Kemény Zoltán, Tarr Hajnalka és Tóth György - munkáit is kiállították. 

A szervezők előrejelzései szerint a tárlat idén mintegy százezer embert vonzhat. 
Kemény Zoltán az MTI-nek elmondta: a kiállításon látható munkái, melyeket az általa megalkotott "manogram" műfajba sorol, a kézfejéről készült fotók sokszoros egymásra helyezésével készültek. A kezek rajzolata, a bőr gyűrődése, barázdái alkotta vonalak adják azt a különleges látványt, melynek értelmezését a nézők fantáziájára bízza - fogalmazott.
Kemény Zoltánnak április 26-án önálló kiállítása is nyílt a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben.  

Erdész László, a magyar alkotások pekingi megjelenését szervező szentendrei Erdész Galéria vezetője az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: Kínában nagy az érdeklődés a magyar művek iránt, az Art Beijingen való részvételnek köszönhetően újabb meghívást kaptak egy pekingi magánmúzeumtól, mellyel 200 nagy méretű kép kiállításáról tárgyalnak. 

Forrás: mti

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok